Bänkskivor

Vi erbjuder bänkskivor i kompositsten, granit, kalksten, marmor och terrazzo samt diskbänkar i rostfritt stål.
När du valt bänkskiva så tar vi hand om resten av processen med fullt ansvar från uppmätning till färdig installation.

Fråga en av våra säljare om mer information eller boka tid i vårt showroom för att se våra utvalda modeller från Granitop.

Kompositsten

En bänkskiva i kompositsten är mycket slitstark och tålig mot fläckar och repor och passar perfekt för dig som vill ha en hållbar och underhållsfri bänkskiva.

Jämfört med vissa sorter av natursten har kompositsten ett jämnare utseende i både färg och mönster samt en slät, porfri yta som gör den lättare att hålla ren.

Kompositstenskivor består av över 90 % naturlig sten, resten är färgpigment och bindemedel för att förbättra de tekniska egenskaperna.

Stenen i exempelbilden heter Noble Carrara.

Granit

Granit är en naturlig sten som bildades för flera miljoner år sedan och utmärker sig genom sin skönhet, styrka och hållbarhet. Varje bänkskiva är unik eftersom det är omöjligt att få två ytor med samma mönster.

Bänkskivor i granit är slitstarka och tål höga temperaturer. Det är dessutom relativt porfattiga och lätta att hålla rena.

Granit är för hushåll som uppskattar något unikt och långvarig skönhet!

Stenen i exempelbilden heter Viscount White.

Kalksten

Det är få stenar som är lika vackra som kalkstenen med sina insprängda fossilmönster; skalrester från snäckor, korall och växter som sedimenterats under miljoner år i hav, floder och sjöar.

På grund av sin naturliga variation blir alla ytor unika. Kalksten är populär att kombinera med trä eller för att skapa livsmiljöer i klassiska, harmoniska färgtoner och den används allt mer i kök och badrum.

Kalksten är något porös och kräver – som mycket annat vackert i naturen – lite extra kärlek och omsorg för att behålla sin skönhet.

Stenen i exempelbilden heter Jura Grey.

Marmor

Tidlös elegans.

En klassisk sten som är värmetålig och håller sig naturligt sval, ofta under rumstemperatur.

På grund av sin porösa yta är den lite extra känslig för fläckar och repor och kräver som all natursten lite extra omsorg för att behålla sin skönhet.

Stenen i exempelbilden heter Bianco Carrara C.

Terrazzo

Terrazzosten är tåligare mot fläckar och repor än marmor och granit utom där stenfragment når ytan, där gäller naturstenens egenskaper.

Materialet är, liksom kompositsten av kvarts, skapad av krossad natursten, färgpigment och bindemedel samt stenfragment för att få fram en intressant och mer jämn texturering.

Stenen i exempelbilden heter Carrara 0/25.

Rostfritt stål

Stilig klassiker med oslagbar hållbarhet och funktion i ett modernt kök.

En diskbänk i rostfritt stål är helt anpassningsbar efter dina önskemål på mått, stil och diskho.

Diskbänken i exempelbilden heter Decolight.

Kontakt

Telefon

08-35 06 06

Boka tid med en kökskonsult i vårt showroom – ring eller mejla!